10 mars, 2007

Post 5.07: Jogge-lytting

Idag tok jeg meg en joggetur i skogen for første gang på lenge. Det var godt.
Jeg tok på meg antrekk etter forholdene, dvs. skikkelig skotøy, da det ennå er litt snø ute,
og la over en podcast på mp3-spilleren.

Det jeg lyttet til mens jeg trasket og småjogget på det nokså bløte underlaget, var en halvtimes radiodokumentar av Alex Hansen og omhandlet sammenbruddets fysikk.
Det var fysikken rundt brudd i forskjellige materialer, tau som ryker, sandhauger, krigen i Irak, samt litt annet :)
Jeg lærte bl.a. at brudd i glass er ikke en vanlig bruddprosess, men egentlig en korrosjonsprosess. Også at hvis man klipper glass under vann, får man fine rene kutt, noe man ikke får til med et tørt glass. Dette er noe jeg har lyst til å prøve selv.

På slutten trekker han fram at regler som er laget for sammenbrudd av materialer ser ut til passe inn i sammenbrudd som har med samfunnet selv å gjøre, og viser til studier i forskjellige konflikter fra forskjellige steder på kloden, og kommer med en tankevekker som avsluttning:
uansett hvor frie vi er, så handler vi mennesker i flokk, mer og mer forutsigbart, jo større flokken er. ser man tilbake på historien, er ikke det en god nyhet..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gøy å lese tankene dine:) Skjønner ca veldig lite, men gøy for det... Hm.

Kris sa...

Hyggelig, uansett :)

Kristin sa...

halla balla.. her er jeg og!!! altså beklager å måtte meddele at du herved har fått sisten.. sjekk min side da!!! jaaaaa... kristinjbakke.blogspot.com

Anonym sa...

Dear sir, can i buy domain name ki.no?

Please email me: zoloto2002@yandex.ru